Gå direkt till innehåll
serie berker 1930, indikeringsljus, varmvitt.
serie berker 1930, indikeringsljus, varmvitt.

Pressmeddelande -

Vridbrytare med belysning - den första i sitt slag

Hager är som första tillverkare på den Svenska  marknaden stolta att erbjuda vridbrytare med en integrerad LED-modul. Belysningsmodulen kan valfritt användas i nästan varje roterande brytarinsats i serie berker R.classic, Glas och 1930. Speciellt i kombination med glasserien utvecklar LED-modulen en särskilt attraktiv effekt. 

Brytarna fungerar perfekt för exklusiva bostadshus, hotell eller historiska byggnader. Dessutom har Hager som alltid eftersökt bättre användarvänlighet och uppdaterat insatsen i vridbrytarna för att göra installationen ännu enklare.

Serie R.classic
I serien R.classic kapar den nya LED-modulen ett dekorljus runt vredet. Förutom plast, så ger högkvalitativa material som glas, aluminium eller rostfritt stål ett unikt intryck. Perfektion i sin renaste form!
Serie Glas
Allt annat än vardagligt, den nya LED-modulen ger en underbar effekt mot en glasbakgrund, vare sig det är i en gammal eller modern byggnad.. Ramarna finns tillgängliga i genomskinligt klart glas eller glas med vitmålad bakgrund.

Serie 1930
Retro möter teknik, 1930-serien är baserad på Bauhaus-klassikern och är en av de mest kända vridbrytarna någonsin. Valet är ditt: blank plast eller finaste porslin "made by Rosenthal".

De nya vridbrytarna finns med indikeringsbelysning och orienteringsljus. Det svala vita orienteringsljuset lyser kontinuerligt och gör brytaren diskret synlig i mörkret. Den varmvita statusbelysning kan indikera om ett vägguttag används eller en stör ej-funktion. Belysningstyp ställs in på den integrerade LED-modulen. Vid behov kan orienteringsljuset stängas av via en brytare på LED-modulen.

Orienteringsljus, kallvitt                                Indikeringsljus, varmvitt                              

 Innehållet i de nya vridbrytarna har omarbetats helt och hållet. Vridmomentet imponerar med sitt unika uttryck såväl som med sin kvalitet och hållbarhet. Brytarna har även alla de beprövade monteringsfördelarna som berker-uttag har idag. Beröringssäker montering utan vassa kanter, lättillgängliga Pz-skruvar för optimalt grepp, infällda klor och med läsbara kretsscheman på baksidan för en snabb och säker anslutning.

Vridbrytarnas axlar är förstärkta med distansring för bättre känsla och smidighet vid vred. Genom distansringen sitter centrumbrickan centrerat och robust.  Centreringsringar säkerställer dessutom att ramplattorna sitter exakt mitt på axeln. Sammantaget säkerställer dessa designfunktioner en perfekt känsla med högsta kvalitet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Specialist på elinstallationer för bostäder och kommersiella byggnader.
Hager Group är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella byggnader. Med 11,400 anställda, komponenter och lösningar som produceras i 23 produktionsenheter över hela världen och kunder i fler än 120 länder, har gruppen en årlig omsättning på  ca 2 miljarder EUR (2018).

Kontakter

Fredrik Fermén

Fredrik Fermén

Presskontakt Content Marketing Manager 0737-81 73 26
Johan Ran

Johan Ran

Presskontakt Head of Marketing & Communications 031-706 39 05
Leif Hallén

Leif Hallén

Presskontakt VD 031-706 39 36

Relaterat innehåll

Lösningar för elinstallationer

Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.

För dig, med dig.

Hager

Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige