Digital utveckling – ja tack – men till vilket pris?
Världen blir allt mer uppkopplad och vi får fler ansluta produkter i våra hem. Den här utvecklingen har onekligen berikat våra liv. Samtidigt ökar vår sårbarhet för digitala attacker.
Världen blir allt mer uppkopplad och vi får fler ansluta produkter i våra hem. Den här utvecklingen har onekligen berikat våra liv. Samtidigt ökar vår sårbarhet för digitala attacker.
Det tog fyra år för familjen Hallström att färdigställa sitt radhus från 1960-talet till ett modernt och energieffektivt ekohus. Nu är de inne på renoveringsprojekt nummer två som ska bli Sveriges modernaste ekohus.
I centrala Göteborg ligger Mektagonen: en kontorsbyggnad som nu växt ytterligare i form av en tillbyggnad. Assemblin ansvarade för installationerna och lyckades spara värdefull tid, bland annat med hjälp av självjordande fönsterbänkskanaler från Hager.
Våren under coronapandemins uppkomst präglades av stor osäkerhet. Thomas Ekvall, prognoschef på Prognoscentret, ser nu en tydligare bild och bedömer att det mest sannolika utfallet är en djup nedgång i ekonomin i år och att effekten på byggmarknaden bottnar först 2021.
Van Bo Le-Mentzel är arkitekt och en innovativ stadsplanerare från Berlin. Att vi år 2050 kommer vara nio miljarder människor på jorden är något som oroar honom. Frågan är om arkitektur kan hjälpa oss att skapa en positiv framtid? Läs Van Bos framtidsspaning med sju idéer om morgondagens städer och hem.
Hager och Audi ingår i ett innovativt forskningsprojekt om bidirektionell laddning, även kallat Vehicle to Home (V2H). Elbilen ansluts till elnätet i hemmet och fungerar som tillfälligt energilager. Det ger stora fördelar genom sänkta elkostnader, ökad nätstabilitet samtidigt som det är gynnsamt för klimatet.
Coronaviruset har färgat de senaste månaderna, men jag vill inte låta viruset döda min tro på framtiden. På Hager jobbar vi hårt för att färglägga en ljusare framtid. Nu blickar jag framåt och inspireras av Miss Li …
Fastighetsbolaget Swebostad satsat på smarta hem-lösningar i sina bostäder och tror på en stark utveckling inom segmentet. Samtidigt uppger majoritet av svenskarna att de inte vill ha fler uppkopplade prylar i sina hem.
Nästa generations tidur från Hager innehåller flera tidsbesparande funktioner. Bland annat har app-programmering och geolokalisering adderats för att göra installationer enklare och mer flexibla.
KNX är ett lämpligt hemautomationsprotokollet, det bevisades i vår förra text i serien. Men hur ser det ut med integrationen av IoT? Konsumenten förväntar sig ett sömlöst samarbete mellan alla smarta apparater i hemmet och internet. Är det möjligt med KNX? Svaret är ja.
Ända sedan elektriciteten introducerades har den förändrat vår vardag. I takt med att vi blivit beroende av elen har vi lyckats tämja den med allt smartare produkter. Det här är berättelsen om hur vi gått från 1800-talets smältsäkring till dagens snabbanslutande dvärgbrytare.
Snabbanslutningstekniken Quickconnect tar marknadsandelar. I dag utgör QuickConnect 68 procent av Hagers försäljning av dvärg- och jordfelsbrytare. Affärsutvecklaren Niklas Melin tror att den positiva utvecklingen hör ihop med att tekniken är säkrare, snabbare och mer ekonomisk för elektrikern.
Hager erbjuder säkra system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution, e-mobilitet och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation.
Det är ett familjeägt företag med mer än 12 900 anställda, tillverkning på 20 platser runt om i världen och kunder i mer än 100 länder.
För dig, med dig.
Bifrostgatan 36
43144 Mölndal
Sverige